Så väljer stjärnorna namn till sina tvillingar

Mariah Carey med barnen Morrocan och Monroe. Bild: Shutterstock

I Hollywood föds tvillingar som aldrig förr, skälet är provrörsbefruktning.
Tvillingarnas namn sticker ut.

 

1. Julia Roberts: Phinnaeus och Hazel

namn tvillingar

”Min man ville att sonen skulle heta Finn”, berättade Julia Roberts i en intervju med David Letterman. Men Julia Roberts tyckte att det lät som ett smeknamn och drev istället igenom namnet Phinnaeus, som visserligen kallas Finn.
Dottern fick namnet Hazel. ”Ett gammaldags namn som signalerar styrka,” berättade skådespelaren under samma intervju om sina IVF-tvillingar.

2. Michael J Fox: Aquinnah och Shuyler

Michael J Fox och frun Tracy Pollan var på smekmånad på semesterön Marthas Vineyard. Huvudorten heter Aquinnah, därav namnet på dottern. Shuyler är en ovanlig stavning av namnet Skyler.

3. Mariah Carey: Monroe och Moroccan

namn till tvillingar

Monroe efter Marilyn Monroe, Mariah Careys främsta förebild. Namnet Moroccan är inspirerat av den marockanska delen i Mariah Careys New York-lägenhet. Det var även i den delen som maken Cannon friade till henne.

 

4. Brad Pitt: Knox och Vivienne

namn till tvillingar

Brad Pitts farfar hette Hal Knox Hillhouse. Dessutom har Brad Pitt två tidigare söner med x-namnen Maddox och Pax.

5. Sarah Jessica Parker: Marion och Tabitha

namn till tvillingar

Tvillingarna fick även mellannamnen Elwell och Hodge, båda släktnamn. Mer än så har inte Sarah Jessica Parker, som anlitade en surrogatmamma, velat berätta.

6. Geena Davis: Kian och Kaiis

namn till tvillingar

Geena Davis valde persiska namn. Kian betyder kung. Maken Reza Jarrahy, plastikkirurg från Iran, har förmodligen inspirerat.

7. Jane Seymour: Johnny och Kris

namn till tvillingar

Skådespelaren Jane Seymour lät sina tvillingar få namn efter vännerna Johnny Cash och Christopher Reeve. Inte nog med det, de blev också gudfäder.

8. Al Pacino: Anton och Olivia

namn till tvillingar

Al Pacino och mamman Beverly D’Angelo säger inte ett knyst till media om sina tvillingar. Kompisen Chevy Chase ansåg däremot i en intervju att de borde valt namnen Rusty och Audrey, efter barnen i filmen ”Ett päron till farsa”. Beverly D’Angelo spelar deras mamma i komedin.

9. Jennifer Lopez: Max och Emme

namn till tvillingar

Jennifer Lopez använde den klassiska metoden,  att låta namn till tvillingar börja på samma bokstav (Emme uttalas som bokstaven M). Max är ett populärt namn i Hollywood. Dustin Hoffman, Steven Spielberg och Christina Aguilera har också söner med det namnet.

10. Charlie Sheen: Max och Bob

namn till tvillingar

”Vanliga, hederliga namn. Inget tillgjort trams”, påstås Charlie Sheen ha motiverat valet.

11. Neil Patrick Harris: Gideon och Harper

namn till tvillingar

– Vi googlade efter lättstavade namn. Barnen kommer att tacka oss, berättade skådespelaren Neil Patrick Harris i Tonight Show. Ett annat mål var att namnen skulle passa för alla yrken. ”Gideon kan lika gärna vara en vetenskapsman som gitarrist i ett rockband”, resonerade Neil Patrick Harris, som tillsammans med maken David Burtka anlitat en surrogatmamma.

 

12. Celine Dion: Nelson och Eddy

skådespelare namn

Celine Dion ville hedra frihetskämpen Nelson Mandela som hon mötte under en turné i Sydafrika. Eddy är en hyllning till hennes första producent, Eddy Marnay.

13. Holly Hunter: Claude och Press

namn till tvillingar

”Hur gamla är dina tvillingar?”, frågade tv-värden Craig Ferguson under en intervju. ”Jag pratar inte om mina barn”, svarade Holly Hunter. ”Okej, men du har barn?” fortsatte Craig Ferguson. ”Jag kan varken bekräfta eller dementera”, svarade skådespelaren. Mer än så har hon inte berättat offentligt.

Gillar du tvillingar? Gilla oss på Facebook.

 

Be the first to comment on "Så väljer stjärnorna namn till sina tvillingar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*