Nu syns skillnaden mellan tvillingarna Sedin

Tvillingarna Sedin - inte längre så lika.Tvillingarna Sedin - inte längre så lika.

Tvillingarna Sedin är inte längre svåra skilja åt. Daniel fick flera tänder utslagna under sin senaste hockeymatch.  
”Nu ser han bättre ut än jag”, skämtar tvillingbrodern Henrik i tidningen Sportsnet. 

Under den senaste matchen kom en puck flygande i ansiktshöjd. Daniel Sedin hann inte undan och träffades rakt i ansiktet. Flera tänder lossnade och han åkte genast mot avbytarbåset. Där försökte han torka bort blodet med en handduk. En läkare hjälpte till att stoppade blodflödet och gav därefter klartecken att spela vidare. Nästa period var Daniel Sedin ute på isen igen och gjorde sitt 17:e mål för säsongen.
– Jag tror att han förlorade tre, fyra tänder. Det var en olycka, berättade Henrik Sedin efter matchen.

Tvillingarna Sedin - före tandskadan.

Tvillingarna Sedin – före tandskadan.

Daniel Sedin hade då transporterats till tandläkaren, men Henrik Sedin var inte oroad.
”Att förlora några tänder är ingen stor sak, det är inget som hindrar dig från att spela vidare”, förklarade Henrik Sedin, som själv har ett unikt kännetecken. Han tvingades amputera toppen av sitt lillfinger efter en hockeymatch.

Ger allt i varje match

När tvillingarna Sedin började spela i NHL, för femton år sedan, ansåg många att de inte var tillräckligt stryktåliga. Sedan dess har båda vunnit skytteligan och tagit emot ett oräkneligt antal smällar.
”De spelar tufft och gör vad som krävs för att vinna. De ger allt i varje match, säger Willie Desjardin, coach för Vancouvers Canucks. 
Tvillingarna Sedin har inga planer på att återvända till Sverige. De är hyllade i Vancouver, både på och utanför rinken. Bröderna har bland annat skänkt tio miljoner kronor till ett barnsjukhus. De ställer ofta upp i intervjuer och svarar på de eviga tvillingfrågorna. Vanligast är att journalister undrar vem som är äldst, hur man ska skilja dem åt och vem som är bäst. Att de är Sveriges mest kända idrottstvillingar genom tiderna är odiskutabelt.

Fotnot: Vancouver Canucks förlorade matchen mot Arizona Coyotes med 3-2.

Vill du ha tvillingnyheter i ditt flöde? Följ Dubbla Nyheter på Facebook.