Siamesiska tvillingar fick bara en röst

Siamesiska tvillingarna fick bara en röst

De indiska tvillingarna Saba och Farah, 19, är glada över att få rösta för första gången.
Men de fick bara en röst. 
– Vi är två individer, säger de till India Today.

Saba och Farah Shakeel är välkända i den indiska delstaten Bihar. Mängder av artiklar har publicerats om de siamesiska tvillingarnas öde. De har sammanväxta huvuden och en gemensam artär förbinder deras hjärtan. Att de bara fick en röst ledde till ny uppmärksamhet. Myndigheterna skyller på att tvillingarna bara har ett gemensamt id-kort. På id-kortet står båda deras namn, Saba Farah.
– Vi borde få två röster eftersom vi är två olika individer, säger Saba till India Today.

Samtidigt är de glada över att få delta i valet. Båda säger sig har röstat för att delstaten, med sina 82 miljoner invånare, ska fortsätta utvecklas.

Saba och Farah fick mest uppmärksamhet år 2005. Då blev de undersöka av en amerikansk neurokirurg, Benjamin Carson, som hävdade att han kunde operera isär dem. Prins Mohammed bin Zayed Al-Nahyan från Förenade Arabemiraten lovade att stå för kostnaderna. Men deras föräldrar valde att avstå, de ansåg att risken var för stor att någon av tvillingarna skulle dö under operationen.

Sedan dess har de siamesiska tvillingarnas hälsa försämrats. De lever med kroniska smärtor och har fått svårt att röra sig. År 2011 gick deras föräldrar till domstol för att få dödshjälp beviljad, men domstolen gav avslag.