Hon födde barn åt sin sjuka tvillingsyster

Ställde upp som surrogatmamma ."Min bulle, hennes ugn" Tvillingsystern Dawn ställde upp som surrogatmamma. Foto: Allison Rose

När Allison Dinkelacker fick bröstcancer förklarade läkaren att hon aldrig skulle kunna bli gravid igen.
Allisons tvillingsyster Dawn, som satt med i rummet, avbröt läkaren och sa: 

– Det gör inget, jag ska bära hennes barn.

Allison Dinkelacker var gravid i vecka 39 när hon fick diagnosen bröstcancer. Veckan därefter förlöstes sonen Dylan med kejsarsnitt och den tuffa cellgiftsbehandlingen drog igång.
Läkaren hade ytterligare tunga besked att förmedla. Om Allison överlevde behandlingen skulle hon inte kunna få fler barn. Allison minns hur tvillingsystern Dawn bröt in och förklarade att hon skulle ställa upp som surrogatmamma. Ett löfte som skulle komma att förverkligas.
I dag, sex år senare, är Allison friskförklarad från cancern och nybliven tvåbarnsmor. Tvillingsystern Dawn födde den 5 augusti hennes son Hudson.
”Under hela denna resa har du hållit modet upp, du har stöttat och gett oss din kärlek. Och du höll ditt löfte genom alla toppar och dalar”, skriver Allison till sin syster på Facebook.
För Dawn var det en självklarhet att ställa upp som surrogatmamma. Att se systern drabbas av cancer i så unga år, just när hon skulle bli mamma, var en svår prövning.

Olika som tvillingar

Dawn berättar att hon och Allison är ganska olika, trots att de är enäggstvillingar. Allison har alltid varit den blyga, Dawn den utåtriktade. Allison föredrar därför att skriva vad hon känner på Facebook, istället för att låta sig bli intervjuad.

tvilling blev surrogatmamma

Dawn bar sin systers son. Nu är Hudson föddKanske är det därför Allison föredrar att skriva sin hyllningar till systern på Facebook.

”Hur ska vi ens kunna börja tacka dig för din enorma generositet och uppoffring? Du har inte bara uppfyllt den dröm vi inte trodde var möjlig, du har också gett oss ett helt nytt liv,” skriver Allison och fortsätter:

”Även om barnet rent biologiskt är skapad av oss båda, hoppas jag innerligen att det får ärva din styrka och din osjälviskhet”.

Surrogatmödraskap har debatterats under många år i Sverige men är fortfarande förbjudet.

Fotnot:

Fotografen Allison Rose har följt de amerikanska systrarna och gett Dubbla Nyheter tillstånd att publicera bilderna. På Allison Roses Facebooksida finns ytterligare bilder.