Tvillingarna som blev terrorister

De tyska tvillingarna Mark och Kevin anslöt sig till IS.

De tyska tvillingarna Kevin och Mark K hyllas som martyrer av den islamiska staten. Bröderna utförde en självmordsattack utanför Bagdad i slutet av april.

Den islamiska statens propagandatidning, Dabiq, berättar i sitt senaste nummer om de tyska tvillingbröderna som blev terrorister. Båda ska ha dödats i självmordsattacken.

Dabiq publicerar en bild av enäggstvillingarna med texten:

”Allah bestämde sig för att de skulle bekämpa det onda med det goda, att göra dem till krigare och att låta dem betala med sitt blod för en ädel sak.”

Den tyska tidningen der Spiegel har granskat tvillingarnas bakgrund.  De föddes 1989 i staden Castrop-Rauxel i Ruhrområdet. Pappan arbetar som polis. Tvillingarna ska ha skött skoltiden utan anmärkningar. Den ena tvillingbrodern, Kevin K, började studera juridik efter gymnasiet. Brodern Mark tog värvning för en utlandstjänst i Afghanistan. Där ska han ha blivit konverterat till islam.

Efter tjänstgöringen återvände Kevin K till Tyskland och började besöka moskéer. I någon av moskéerna ska han kommit i kontakt med värvare för den islamiska staten. I augusti 2014 reste bröderna till Turkiet för att ta sig över gränsen till Syrien, där de anslöt sig till IS-styrkorna och senare utförde självmordsuppdraget.

Tidningen Dabiq kunde tidigare köpas via Amazon men har nu stoppats från försäljning.

Be the first to comment on "Tvillingarna som blev terrorister"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*